det-sinkad-björklåda2-272x300

HUR PÅVERKAS ETT TRÄKÖK AV OMGIVNINGEN I ETT GAMMALT HUS?

Observera att trä är ett levande material som förändras med variationer i luftens relativa fuktighet. Skåpsnickerierna skall därför inte utsättas för en omgivning med temperatur och luftfuktighet som inte motsvarar ett normalt bostadsutrymme. En naturlig förändring av materialet form sker dessutom över tiden.Mindre förändringar i kökssnickerierna som uppträder generellt i mindre eller större omfattning beror på variationer i omgivningens temperatur och luftfuktighet, och är normalt.

Uppkommer större förändringar på enstaka delar av köksinredningar har vi brustit i vår kontroll av råmaterialet och ersätter naturligtvis de defekta delarna med nya.Var medveten om att utrustning och maskiner i huset kan förändra luftens relativa fuktighet i köket t.ex. luftvärmepump och vedspis. Våra kök levereras uteslutande till kunder med gamla hus. Hus med äldre konstruktioner, som t.ex. torpargrund har en förmåga röra sig med årstiderna. Det kan även påverka inredningen i huset. köksinredningens stommar och luckor kan vrida sig och skeva . Det i sin tur kan göra att den passning som inredningen hade när den lämnade snickeriet ändras. Alla luckor och lådor passas in var för sig vid tillverkningen. Stommarna i våra skåp är hopmonterade med träplugg, lim och skruv.

Vi har gjort allt vi kan för att få fram en så stark och formstabil stomme i trä som över huvudtaget är möjligt. De gångjärn vi använder, från Eskilstuna Kulturbeslag har inte samma inställningsmöjligheter som ett modernt grytgångjärn, men de har en form och kvalitet som inga andra gångjärn har.

Stommar, gångjärn och björkskenor har vi 15 års garanti på, men de håller med största sannolik betydligt längre.