LANTKÖK HANDMÅLAT MED LINOLJEFÄRG UTVÄNDIGT OCH OLJERNISSADE INVÄNDIGT

Vi tillverkar idag förutom våra originalkök även ”vanliga” tradtionella kök utan panelfront runt luckor/lådor

MODELL 1857 RÅSPONTPANEL

Förra seklets kök, skåp och trappor klädda med råspontpanel, pärlspontpanel och senare även fasspontpanel ligger till grund för formen på köksinredningen från Rönnerholms.

Modell 1857 råspontpanel är den äldsta av de tre panelutföranden som finns i grundsortimentet. Den passar i de äldsta av alla torp och gårdar. Men den enkla och strama formen gör faktiskt att den kommer till sin rätt utan att sätta alltför stor tidsmässig prägel på köket även i nyare hus. Riktigt bra kommer köket att bli om även taket kläs med panel. Eller varför inte klä en eller flera väggar med panel? Här finns mer information om våra råspontkök

MODELL 1857 RÅSPONTPANEL BETONG

1857 med betonggavlar har exakt samma spårning som 1857 original och kan fås med olika luckor. Betongavlarna gör att vårt Råspontkök blir ännu mer neutralt i sin form. Dock utan att i grunden ändras. Köket passar nu ännu bättre i t.ex. stenhus och timmerhus. Och fungerar utmärkt när man vill sätta sin egen prägel och karaktär på ett lite mer neutralt hus.

MODELL 1857 RÅSPONTPANEL BAD

1857 för badrum har exakt samma spårning som 1857 original och kan fås med olika luckor. För en bättre funktion i våtutrymmen har vi ben på alla skåp. Benen går runt varje hörn från överkant till golvet med en elegant avfasning längst ner.

Vi har ett grundsortiment vi utgår från, men även de här skåpen byggs på beställning varför vi enkelt kan anpassa skåpen efter dina önskemål.

MODELL 1897 PÄRLSPONTPANEL

Pärlspontpanelen ger hela köket en egen karaktär. Pärlspontköket gör sig bäst i lite finare gods och gårdar från senare hälften av 1800-talet fram till och lite förbi sekelskiftet, gärna med högt till tak.

Handmålar du köket med linolja, kompletterar vitrinluckorna med kulturglas och använder en utanpåliggande profilerad 160 mm golvlist, tillförs det där lilla extra som gör att ingen kommer att lämna din gård (hus, lägenhet eller torp) utan att bli berörd. Pärlspontpanelen gör sig även bra i äldre lägenheter, där det inte var ovanligt med serveringsgångar med vitrinskåp Här finns mer information om våra pärlspontkök

MODELL 1923 FASSPONTPANEL

Det finns inget annat företag som tillverkar kök helt i panel med egenskaper som gör det möjligt att få ett platsnyggt utseende utan synliga skarvar trots att inredningen byggs i delar.

Den mönsterskyddade fronten/stommen är hemligheten. Ett fasspontkök efter sekelskiftet och några decennier fram i tiden byggdes naturligtvis på plats, ofta i fritidsstugor och mindre torp. Fassponten är inte lika dominerande som pärlsponten. Det gör det kanske lite enklare att inreda köket. De äldre köken har ofta byggt om flera gånger, därför är det inte helt fel att använda olika panelsorter i olika rum, eller till och med i samma rum. Här finns mer information om våra fasspontkök

LANTKÖK UTAN PANELFRONT

Övriga lantkök har allt gemensamt med panelköken förutom den spårade fronten runt luckor och lådor.
Även de här köken har sinkade björklådor på träskenor, gångjärn från eskilstuna kulturbeslag, oljefernissad insida på skåpen och linoljemålad utsida.